Άρθρο για αποτελέσματα συμφωνίας Πρεσπών - 7/3/2019 - Νταλίπης

Loading color scheme

Άρθρο για αποτελέσματα συμφωνίας Πρεσπών - 7/3/2019

Τώρα που τελειώνουν τα πανηγύρια της κυβέρνησης και των θλιβερών συνοδοιπόρων της για την άθλια συμφωνία των Πρεσπών, είναι νομίζω καιρός να δούμε τι κάνουμε

Αγαπητέ κύριε Μπαϊρακτάρη,


Τώρα που τελειώνουν τα πανηγύρια της κυβέρνησης και των θλιβερών συνοδοιπόρων της για την άθλια συμφωνία των Πρεσπών, είναι νομίζω καιρός να δούμε τι κάνουμε παρακάτω.

Πρώτο καθήκον των Ελλήνων, και κυρίως εμάς των Μακεδόνων, είναι η τιμωρία όλων αυτών που συνέβαλαν στην ολοκλήρωση της συμφωνίας αυτής.

Μέσα σε αυτούς, εκτός από την κυβέρνηση και τους κυβερνητικούς βουλευτές, περιλαμβάνεται  και ολόκληρο το κόμμα των δήθεν ανεξαρτήτων ελλήνων, οι οποίοι πέραν των άλλων έχουν το θράσος  να εμπαίζουν τον ελληνικό λαό με τις δήθεν αντιρρήσεις τους για την συμφωνία των Πρεσπών, την οποίαν ουσιαστικά συνυπέγραψαν με τον Σύριζα.

Εκτός όμως αυτών άξιοι τιμωρίας είναι και όσα δημόσια πρόσωπα, και σε αυτά περιλαμβάνω τους περιφερειάρχες, δημάρχους, περιφερειακούς συμβούλους, δημοτικούς συμβούλους, που υπερασπίστηκαν η δεν αντέδρασαν στην άθλια συμφωνία. Και η ευκαιρία για την τιμωρία τους είναι πολύ κοντά μας και μέσα στις δυνατότητες της δημοκρατίας μας.

Έτσι νομίζω, ότι κανείς από αυτούς, δεν θα πρέπει να επανεκλεγεί στις επερχόμενες εκλογές, και όχι μόνο.

Θα πρέπει να υποστούν ολοκληρωτική και μόνιμη εξαφάνιση από κάθε δυνατότητα μελλοντικής εμπλοκής τους στα δημόσια πράγματα.

Αυτά την παρούσα στιγμή.

Όταν βέβαια, στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, θα αρχίσουν να φαίνονται τα αποτελέσματα και οι συνέπειες της άθλιας συμφωνίας που υπέγραψαν, τότε θα πρέπει να αναζητηθούν εις βάθος οι ευθύνες  των πρωταγωνιστών αυτής της συμφωνίας .

Και δεν θα πρέπει να περιμένουμε να είναι μόνο η ιστορία, η οποία θα τους καταδικάσει. 

Ένα είναι βέβαιο, ότι ο αγώνας της πατρίδος μας θα συνεχιστεί, βέβαια κάτω από πολύ πιο δυσμενείς συνθήκες από ότι πριν την συμφωνία των Πρεσπών, από όλους εμάς τους Έλληνες που δεν είμαστε πρόθυμοι να δεχτούμε τετελεσμένα γεγονότα και την αμφισβήτηση της ταυτότητας μας.

Η ιστορία του μακεδονικού ελληνισμού, σχεδόν τριών χιλιάδων χρόνων, αλλά και οι συνεχείς αγώνες και το αίμα που χύθηκε τα τελευταία εκατό χρόνια, ώστε να παραμείνει η Μακεδονία ελληνική δύσκολα διαγράφονται.

Ο αγώνας θα είναι μακρύς και επίπονος αλλά το χρωστάμε και στους προγόνους μας αλλά και στα παιδιά μας που θα μας κρίνουν για αυτά που κάναμε ή δεν κάναμε. 

 

Με εκτίμηση

Γιάννης Αναστασίου Νταλίπης.